Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

1η ημέρα συνέχεια...

Έπειτα σας οδηγούν στον προθάλαμο του λόχου, όπου όλη η ομάδα αδειάζει τα λουκάνικα, τσεκάρει αν έχει πάρει όλα τα προβλεπόμενα ατομικά είδη και τα ξαναγεμίζει για να οδηγηθεί πλέον στο θάλαμο.

Στο θάλαμο διαλέγεις (αν προλάβεις) κρεβάτι και αφήνεις το λουκάνικο προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία. Αν έχεις τη δυνατότητα επιλογής, μπορείς –ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και τον καιρό που μπαίνεις στην Άρτα- να διαλέξεις κρεβάτι κοντά στο καλοριφέρ ή κοντά στο παράθυρο ή μακριά από αυτά. Αν έχεις κοπέλα ή iPod, με άλλα λόγια αν είσαι εξαρτημένος από την πρίζα, διάλεξε το κρεβάτι που είναι κοντά σε αυτήν. Όσο για το ποια θέση είναι καλύτερη στην κουκέτα, κανείς δεν έχει σίγουρη απάντηση σε αυτό… εγώ προτίμησα το πάνω…

 

ΚΑΤΩ κρεβάτι

ΠΑΝΩ κρεβάτι

ΣΥΝ

·         Εύκολα προσβάσιμο για άραγμα.

·         Αναπνέεις αέρα και όχι τη σκόνη του στρώματος του από πάνω.

ΠΛΗΝ

·         Μπορεί να σηκωθείς και να χτυπήσεις το κεφάλι στο στρώμα του πάνω κρεβατιού

·         Κάθεται η σάρα και η μάρα για να αράξει, να ντυθεί, να δέσει τις αρβύλες κ.ο.κ.

·         Μπορεί να πέσεις, αν στριφογυρνάς άτσαλα το βράδυ.

·         Έχει γενικότερα περισσότερο φως από το κάτω που είναι πιο σκοτεινό.

 

Συνέντευξη στο διμοιρίτη à τυπική ολιγόλεπτη συνομιλία…

Συνεντευξη στο λοχαγο à τυπική ολιγόλεπτη συνομιλία…

·         Οι τουαλέτες είναι τούρκικες ενώ υπάρχει και μια σειρά από ουρητήρες.

·         Υπάρχουν περίπου 6 ντουζιέρες με πλαστική κουρτίνα και κρεμάστρες για τα ρούχα σου. Κατά κανόνα έχουν ζεστό νερό, εκτός από τις ώρες υψηλής ζήτησης. Επισήμως, ζεστό νερό (το χειμώνα) υπάρχει τις ώρες που τα καλοριφέρ είναι αναμμένα.

·         Υπάρχει και μια σειρά από νιπτήρες με καθρέφτη, αλλά ειδικά το πρωί γίνεται μεγάλη ουρά. Οπότε είναι προτιμότερο, τουλάχιστον το ξύρισμα να γίνεται στον άπειρο ελεύθερο χρόνο του απογεύματος ή πριν το βραδινό ύπνο.

·         Τάξη στο φοριαμό θα αργήσεις να βάλεις. Κι αυτό γιατί με την πορεία των ημερών και την κατανόηση του ημερήσιου προγράμματος θα καταλάβεις ποια πράγματα σου χρειάζονται συχνά και θα τα τοποθετήσεις σε πρώτο πλάνο και ποια όχι και θα τα παραχώσεις στο βάθος.

·         Ό, τι περισσεύει από αποσκευές το αφήνουμε τακτοποιημένο κάτω από τα κρεβάτια. Καλό δηλαδή είναι να υπάρχουν μόνο σάκοι από κάτω από τα κρεβάτια και όχι σκόρπιες, μισάνοιχτες σακούλες από το super-market της γειτονιάς.

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας. Οι ώρες του φαγητού (γεύμα & δείπνο) τηρούνται κανονικά – μη νομίζετε ότι θα γλιτώσετε την παραδοσιακή φασολάδα της πρώτης ημέρας! Λίγο πριν πάτε για ύπνο θα δείτε αυτούς που άργησαν να παρουσιαστούν να περιμένουν στην ουρά να πάρουν ρούχα κι εκεί θα αισθανθείτε ότι τουλάχιστον εσείς ξεμπερδέψατε με τα διαδικαστικά. Αν και η κούραση της πρώτης ημέρας είναι μεγάλη, ο ύπνος δεν είναι εξασφαλισμένος, λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος και της γενικότερης υπερέντασης.