Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

5η ημέρα...

Μερικές σκόρπιες συμβουλές:

·         Καλό είναι να παρουσιαστείς κουρεμένος κατά τον προβλεπόμενο τρόπο. Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως είναι κοντές καθαρισμένες φαβορίτες και καθαρός σβέρκος. Αν πας σαν τον Elvis Presley, θα σε κουρέψει ο κουρέας της μονάδας ο οποίος σχεδόν ποτέ δε λέγεται Τρύφωνας Σαμαράς.

·         Τα κλειδιά από τα λουκέτα είναι καλό να τα έχεις συνέχεια επάνω σου. Π.χ. με αλυσίδα στο λαιμό ή στην τσέπη. Μια καβάτζα να έχεις στο πορτοφόλι σου που θα το έχεις σε ξεχωριστό σημείο πάνω σου, ενώ την τρίτη κόπια από αντικλείδια άφησέ τη σπίτι σου σε περίπτωση που χάσεις τα πάντα και σου χρειαστεί να στη στείλουν οι δικοί σου.

·         Κλοπές παρατηρούνται πολύ σπάνια, αλλά καλό είναι να χρησιμοποιείς τα λουκέτα και να έχεις συνέχεια πάνω σου κλειδιά, κινητό και πορτοφόλι. «Το φυλάξαι τ’ αγαθά, χαλεπότερον του κτήσασθαι» που λένε και στο χωριό μου…

·         Τυπικά η πρόσβαση των νεοσύλλεκτων στο στρατόπεδο επιτρέπεται όπου υπάρχει άσφαλτος. Απαγορεύεται η είσοδος στο δασάκι, όπως επίσης και η πρόσβαση στον όρχο οχημάτων.

·         Όσοι άρχισαν να βαριούνται και είπαν να κάνουν μερικούς γύρους να ξεμουδιάσουν, υπολόγισαν λάθος. Δεν προβλέπεται ακόμα. Γυμναστική προβλέπεται μετά την ορκωμοσία και σε συγκεκριμένες ώρες.

·         Γενικά, όπως θα διαπιστώσετε και στις αναφορές, οι ανώτεροι αξιωματικοί ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την υγεία και την ασφάλεια των νεοσυλλέκτων και προσπαθούν να αποτρέψουν το παραμικρό ατύχημα.

·         Υπάρχουν μηχανήματα με σοκολάτες, μπισκότα, αναψυκτικά, νερά & καφέδες που λειτουργούν με κέρματα. Εφοδιαστείτε με αρκετά ψιλά πριν μπείτε στο στρατόπεδο ή αν ξεμείνετε με τίποτα 20ευρα, χαλάστε τα στον άνθρωπο που έρχεται κάθε πρωί και γεμίζει τα μηχανήματα.

·         Στο ισόγειο του πέτρινου κτιρίου βρίσκεται κάπου κρυμμένο ένα ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας.