Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Κατά την κατάταξη πρέπει να φέρεις μαζί...

  1. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο στοιχείο που να αποδεικνύει την ταυτότητά σου.

2.      2. Ακτινογραφία θώρακος, η οποία θα φέρει ονοματεπώνυμο, φωτογραφία σφραγισμένη (προσκομίζεται με μέριμνά σου στο Νοσοκομείο), ημερομηνία, τίτλο Νοσοκομείου και θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού. Η ακτινογράφηση διενεργείται δωρεάν με την προσκόμιση φωτοαντιγράφου του Σημειώματος Κατάταξης σε οποιοδήποτε Στρατιωτικό ή Κρατικό Νοσοκομείο (ΕΣΥ).

3.     3. Αποδεικτικό γραμματικών γνώσεων, εφόσον έχεις επιλεγεί ως ΥΕΑ.

4.     4. Το ατομικό βιβλιάριο υγείας, το οποίο περιλαμβάνει την κατάσταση της υγείας σου από γεννήσεων μέχρι σήμερα.

5.     5. Βεβαίωση ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και η ΔΟΥ στην οποία ανήκεις.

6.     6. Δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, εφόσον είσαι κάτοχος.

7.     7. Αν έχεις φοιτήσει σε ΙΕΚ, επαγγελματική, τεχνική, ειδική σχολή ή αν έχεις αποκτήσει άδεια άσκησης επαγγέλματος ή χειρισμού μηχανημάτων, να φέρεις μαζί σου αντίγραφο τίτλου σπουδών ή βεβαίωση περί του επαγγέλματός σου και φωτοαντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος ή χειρισμού μηχανημάτων.

8.     8. Αν έχεις προσόντα για ΥΕΑ (Απόφοιτος Λυκείου και πάνω ή Ανωτέρας Τεχνικής Σχολής ή άλλων ισοδύναμων σχολών) και δεν έχεις προκριθεί ως ΥΕΑ, να απευθυνθείς στο στρατολογικό σου γραφείο για αντικατάσταση του σημειώματος κατάταξης.

9.     9. Αν έχεις επιλεγεί στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής να προσκομίσεις κατά την κατάταξή σου επικυρωμένα αντίγραφα πτυχίου, μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, πιστοποιητικά ξένων γλωσσών, βεβαιώσεις εργασίας από τον εργοδότη σε αντικείμενα πληροφορικής.

10.   10. Αν νοσηλεύεσαι κατά την ημερομηνία που υποχρεούσαι για κατάταξη σε νοσοκομείο του Δημοσίου ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή οργανισμού τοπιικής αυτοδιοίκησης ή σε νοσηλευτικό ίδρυμα του εξωτερικού υποχρεούσαι, μόλις εξέλθεις από αυτό, να προσκομίσεις πιστοποιητικό νοσηλείας στο στρατολογικό σου γραφείο.

11.   11. Σε περίπτωση που αδυνατείς να μετακινηθείς για κατάταξη για λόγους υγείας και δε νοσηλεύεσαι σε νοσοκομείο του Δημοσίου ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή σε νοσηλευτικό ίδρυμα του εξωτερικού ή σε κέντρο θεραπείας εξαρτημένων ατόμων του εσωτερικού ή αντίστοιχο ίδρυμα του εξωτερικού πρέπει να επικοινωνήσεις αμέσως με το στρατολογικό σου γραφείο για να λάβεις οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβείς ώστε να εξετασθεί η κατάσταση της υγείας σου από την αρμόδια επιτροπή ή συμβούλιο (υγειονομική επιτροπή Φρουραρχείου, τοπικό συμβούλιο ή ειδική στρατολογική επιτροπή προξενείου αν διαμένεις προσωρινά ή μόνιμα στο εξωτερικό)

12.   12. Αν επιθυμείς να κινηθείς μέχρι τη Μονάδα Κατάταξης με έξοδα της υπηρεσίας, να απευθυνθείς στο Φρουραρχείο του τόπου διαμονής σου.


 13. Αν δεν παρουσιασθείς για κατάταξη θα κηρυχθείς ανυπότακτος και θα υπέχεις πρόσθετη στρατιωτική υπηρεσία και ποινικές συνέπειες.

 

* Αντιγραφή από οπισθόφυλλο σημειώματος κατάταξης.