Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Πάμε λίγο πιο τυπικά τώρα…

Παρουσιάζεσαι στο Κ.Ε.ΥΓ ( Στρατόπεδο Βέρση ) στην Άρτα.

Εδώ παρουσιάζονται:

·         Άτομα που έχουν σχέση με τον κλάδο της υγείας ( ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, φυσικοθεραπευτές, επισκέπτες υγείας, τεχνολόγοι ιατρικών & ακτινολογικών εργαστηρίων, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, βιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί), καθώς και οι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών που για κάποιο λόγο επέλεξαν να διακόψουν τη φοίτησή τους και να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

·         Βύσματα, καθώς το Κ.Ε.ΥΓ αποτελεί ίσως το ηπιότερο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων του στρατού ξηράς.

Στη δική μου σειρά από τα 600 άτομα μόνο οι μισοί ανήκαμε στην πρώτη κατηγορία, ενώ στη δεύτερη ανήκαν από δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανικούς αυτοκινήτων και ντόπιους αγρότες μέχρι τσιγγάνους και Ρωσοπόντιους. Το επίπεδο παρόλα αυτά παρέμεινε εξαιρετικά υψηλό και δε δημιουργήθηκε κανένα σοβαρό πρόβλημα.

 

Το Κ.Ε.ΥΓ αποτελείται από 2 λόχους (1ος & 2ος) που στεγάζονται σε δύο γειτονικά διώροφα κτίρια. Σε κάθε όροφο στεγάζονται 2 διμοιρίες. Η κάθε διμοιρία αποτελείται από 3 ομάδες των 18 ατόμων με εξαίρεση τις 2.1 και 4.1 που έχουν τα μισά). Σε μεγάλες σειρές ανοίγει και το λεγόμενο «πέτρινο» κτίριο (όπου στεγάζεται η 5η διμοιρία), το οποίο είναι παλιό κτίριο και γενικά είναι μπελάς, καθώς παρουσιάζει συχνά προβλήματα με τις τουαλέτες και τα μπάνια του και οι ντουζιέρες του είναι στα 100 μέτρα από αυτό (δηλαδή εκτός του κτιρίου…)

Υποχρεούσαι να παρουσιαστείς την ημέρα που γράφει το σημείωμα κατάταξης και ώρα 08:00 – 13:00. Αυτό είναι το τυπικό. Πρακτικά όποτε κι αν εμφανιστείς γίνεσαι δεκτός χωρίς πρόβλημα. Αυτό το λέω για να μη νομίζετε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε χάραμα με το ΚΤΕΛ ή ακόμα χειρότερα να πληρώσετε ξενοδοχείο και να μείνετε από την προηγούμενη βραδιά στην Άρτα.